Så får jag lite morot och gurka att gå åt igen. :) |
Äppelbulla är egentligen en av farmors klassiker. Det är henne man skall fråga råd av då man bakar bullar! :) Receptet på äppelbulla (enligt farmors instruktioner), finner ni också i Lindas favoritrecept, men jag upptäckte dock ett fel där, när det gäller gräddningstiden! Bullan skall vara mycket längre i ugnen än vad som där står skrivet - jag tappade räkningen till slut efter att ha sprungit till ugnen och kolla var 5:e minut, men ca 40-50 minuter borde stämma! Gör alltså på följande vis:
- Tillred bulladeg på vanligt vis, och låt jäsa. (Det här receptet är ganska likt som jag gör, men jag har i 200 g smör [d´e´smöré som gör é], och kardemumma [viktigt!!] och vaniljsocker.)
- Kavla ut degen på en plåt (försedd med bakplåtspapper)
- Skala och skiva äppel (ca 6-8 stycken, beroende på storlek)
- Placera ut äppelskivorna jämt över degen (rada eller bara sprid ut enligt humör och tycka)
- Strö över socker och kanel
- Grädda i 175-200 grader varm ugn, 40-50 minuter. När degen som stiger upp mellan äppelskivorna börjar få en vackert brun färg är bullan färdig.
- Skär i rutor, ät och njut. :)
1 kommentar:
Bravo
Skicka en kommentar