tisdag 5 juni 2012

Sommarlov

Det är inte bara "Stick-ti-Karis" som tar sommarlov. Jag har ju valt ett yrke som är väldigt "sommarlovsfokuserat" - det är det man har i sikte hela året! ;) I lördags blev det sommarlov för de flesta skolor, och jag har nu klarat av mitt första år som gymnasielärare! Nu planerar jag ha en skön sommar, så jag kan ta i med nya krafter nästa läsår! :D

Avslutningen är ju en festlig dag - i år var det dessutom en rätt så kylig dag... Perfekt att ha på min nystickade sjal, med andra ord. :)

Den här sjalen har jag stickat enligt ett mönster från Simply Knitting, nro 92. (Samma nummer som mitt brev var "letter of the month" i - jag har dock fortfarande inte sett skymten av presenten jag skulle få, men det är ju "bara" 2½ månad sen, så jag har inte helt gett upp hoppet. Jag har skrivit och påmint...) Multiway shawl, som den heter, har fått sitt namn för att den är så mångsidig. Den har knappar längs med kanterna, som kan kombineras på olika sätt. Den kan knäppas ihop som en bolero, som visas här på bilden. Den kan också knäppas ihop som en poncho, som en halsduk eller som en cape. Den kommer helt klart att bli en favoritsjal! :)

En bild framifrån med bolero-versionen.
Skönt, varmt och mysigt - snyggt dessutom, om jag får säga det själv!

Jag bytte om till varmare kläder inför kvällen, och knäppte också om sjalen till en poncho istället.
Praktiskt, mycket praktiskt! 

Här ser ni sjalen utbredd. Längs övre och nedre kanten finns 3 knappar vardera, så att man kan knäppa ihop både lång- och kortsidorna.