Calvados "som sådan". Choklad är heller aldrig fel. Stickningen alltid redo. ;) |
Så jag smakade på Calvados som sådan med en bit choklad (=1), jag satte Calvados i Frisörkakan (=2), och så lagade jag Grönpepparkyckling med Calvadossås (=3 - originalreceptet kräver brandy).
Varför jag inte lagar Grönpepparkyckling med Calvados/Brandy -sås oftare kan man verkligen undra, när det är så fruktansvärt gott - och så otroligt enkelt! Kräver knappt någon förberedelse alls - man måste bara hålla sig hemma medan klyftpotatisen/morötterna är i ugnen en timme! ...jag vet att det är mycket jag säger att gudomligt fruktansvärt enormt jätte gott - men jag har hittills aldrig ljugit! Pröva själva om ni inte tror mig!
Receptet finns i Flera Favoriter, men jag tänkte dela med mig av det här också (annars kan ni ju inte prova):
Grönpepparkyckling med (brandy- eller)calvadossås
(3-4 portioner)
3-4 kycklingfiléer
3 msk grönpeppar
1 dl crème fraiche
20 g margarin
1 msk maizena
½ dl brandy
1 msk olja
salt och peppar
Skär några snitt i filèerna med en vass kniv. Smörj sedan in dem med matolja samt gnid in den
krossade grönpepparn. Bryn några minuter på var sida. Flytta sedan över i ugnsform och grädda
sedan i ugnen. Tillsätt smör och brandy i pannan där du stekt filèerna och låt sjuda några minuter,
avred med maizena samt tillsätt crème fraiche och krydda med salt och peppar. Servera med såsen; gärna med klyftpotatis och morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar