söndag 8 juli 2012

Sofistikation!

Ibland när man shoppar (speciellt när man fyndar på rea) så är plagget kanske inte riktigt idealiskt från början... Men har man en symaskin, som jag nuförtiden ;) , så är det inga problem!

För några månader sedan köpte jag en klänning för en billig peng, jag blev förtjust i den prickiga kjolen när jag var som mest 50-tals inspirerad efter tema-festen, men den här modellen (kjolen högt upp i midjan, gjorde den kort, i kombination med slät kort övredel) gjorde mest att jag såg ut som en förvuxen tonåring.

Men jag klippte, och jag sydde, och jag svor åt det svåra i att sy elastisk söm, men beslutade mig för att täcka in den mindre fina sömmen med ett bälte (fyndat i Åbo nyligen för 1 euro!), och resultatet - inte så pjåkigt... Mycket mera sofistikerat än originalet, vill jag påstå! *nöjd*

Så här såg klänningen ut från början. Skillnaden hade varit tydligare om jag satt den på mig, men nu får ni använda er fantasi.

1 kommentar:

Kerstin sa...

du är bara så DUKTIG!!!
man får inte vara dum, o inte ha tummen mitt i handen, men har man öga för detaljer, lite hantverkskunskap och god smak så.... Jättefint är det!