...inte undra på att man är mätt, så är (förhoppningsvis) antagligen de flesta av oss så här strax efter julen! Oj
som vi har ätit!
Vi firade jul här hemma på Aspen med besök i dagarna tre, på julafton var det dukat så som ni ser på bilderna ovan. Vi firade lite i knytkalas-stil -
alla tre generationer bidrog till matbordet! Min del var
lådorna,
köttbullarna och
desserter (samt plocka fram och värma ett och annat, men lådor etc gjorde jag från grunden). Köttbullar och lådor hittar ni recept till i
Flera Favoriter (gjorde iofs faktiskt morots- och kålrotslåda så som vi gjort i hussan i skolan), och
batatlåda finns det recept på här på bloggen. Svärmor gjorde skinka, stek, sås, sillar etc, och svär-mormor bröd och ost.
Desserterna var båda bekanta. Till det första besöket (
tidigare inlägg) var det ju äpple med pepparkakskross som gällde. Till det andra besöket, själva julafton, gjorde jag
pepparkaksmudcake (bekant från
tidigare inlägg), och sist men inte minst - till juldagen och det tredje och sista besöket gjorde jag en
glöggcheesecake - recept till denna finns i
Flera Favoriter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar