Det har blivit en hel del recept från hussan testade hemma, bl.a. följande:
Maltlimpa har jag gjort hemma, liksom 7:orna gjort i hussan till sin julmiddag. Se receptet här i vår hussa-blogg. |
Pepparkaksscones har vi gjort med flera grupper i skolan. Receptet hittar ni här. |
Smördeg med kvarg, fyllt med skinka / malet kött etc. Det receptet har inte hunnit komma på vår hussa-blogg än, men ni gör så här: |
250 g smör
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 brk kvarg
1 ägg till pensling
Fyllning
250 g kött + 1 lök + kryddor eller
200 g skinka + 2½ dl riven ost + örter (+ ägg och mjölk) eller
200 g fetaost + persilja + salt
Blanda mjöl och bakpulver. Nyp i smöret så att du får en grynig massa. Tillsätt kvarg och blanda degen snabbt. Låt stå i frysen ca 10 min. Gör fyllningen under tiden.
Kavla ut degen till en stor platta. Ta ut runda cirklar. Lägg i fyllning på ena halvan och vik den andra halvan över. Kläm till med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen.
1 kommentar:
Härligt!
Skicka en kommentar