söndag 24 juli 2016

M + N = Sant

Som jag skrev i senaste inlägget, blir det nu paus i Fruntimmerssockan, för jag har, tro det eller ej, bättre för mig.

Igår var vi på bröllop! Bröllop är ju alltid vackert, vigsel ute på en rågåker (styvfar kom körandes med en gammal fin traktor med bruden i skopan!) då egen (styv-) syster gifter sig gör ju verkligen inte saken sämre. En lycklig lyckad tillställning helt enkelt! 

Jag har fått lite av fotona min mamma tagit, jag ska låta bilderna berätta hur fint det var då Maria och Niklas gifte sig!

Bruden anländer med sin främma....
...och åker från åkern med sin äkta man. 
Den här bilden är bara så fin! Lyckan lyser om dem alla!

...vi var också nöjda att vår lilla pys var rätt nöjd på den stora festen, och att han lät oss stanna så länge att vi fick smaka kakan - en bröllopskaka i form av en stubbe (!) - ni ser den bli gjord HÄR om länken funkar. 

Bröllopsgåva är alltid svårt... Nu för tiden har ju folk det mesta de behöver redan då de gifter sig, men gärna vill man ändå ge en present, ett minne, och inte pengar. Jag fick en bra idé!
Kökshanddukar med monogram är traditionellt, men dessa har ändå med en modern touch. En kökshandduk med brudparets initialer med hjärta emellan ( i hopp om att kärlek alltid ska binda samman Maria och Niklas, om vi vill vara lite blödiga - men det är ju sant: önskar dem alla lycka!...), och ett med ett stort S - jag vet hur stort jag också tyckte det var att byta efternamn, och alla tecken tyder på att denna brud tycker lika. 

Dessutom fick de min kokbok, som de (konstigt nog) inte hade. De gillade bl.a. tomatsalsan jag hade med PANGsionärsfesten, min mammas köttbullar var det tal om då dessutom - dessa recept och mycket mera finns det i kokboken. Majoriteten av recept är ju som mamma lärt mig, och mamma är förstås "extra-mamma" också åt Maria, så recepten uppskattas säkert. 

...och ett litet minne av mig i hörnet.... ;)

Inga kommentarer: