måndag 28 juli 2014

Traktorkex!
Jag har bakat inför mitt 30-års kalas, förstås och som nämnt, men jag har också bakat speciellt i åtanke på brorsbarnen som är på besök. Dels får det då gärna vara mjölk- och äggfritt, dels ska det undvikas choklad - och dels får man gärna inkorporera traktorer i så hög grad som möjligt! Jag har därför bakat julikakor (som jag också gjort och bloggat om tidigare), med bl.a. traktorform, och också lite hjärtan, ankor och annat (brorsdottern är inte lika förtjust i traktorer som lillebror - tror ingen är).

Första satsen jag gjorde var inte bra... Traktorformatet uppskattades storligen, likaså strösslet, men citronskalet fick bara grimaser... Så jag gjorde en ny sats smaksatt med endast vaniljsocker. Godkänt! Va skönt. :)

...jag kan också berätta att brorsdottern som fick till uppgift i klädnype-leken på vårt bröllop har utfört sin uppgift att bjuda oss på mat - med inte så lite hjälp från mamma sin. Lasagne fick vi - jätte gott. Och därmed är 11 av 12 bröllopsuppgifter utförda, en för var månad av vårt första år som gifta. Inte illa - vilka fantastiska vänner och familj vi har!

Traktor är bäst! Här åkar lillebror med pappa (&J förstås), och storasyster vinkar.
Det åkades traktor också senast de var här

På tal om klädnyporna från bröllopet... Jag har tyvärr inga foton av vår lasagne-middag (var fullt upptagen med underhållningen brorsbarnen bjöd på!), men här är foton från vår fantastiska picknick- maj månads uppgift. Den ordnades i kinesiska paviljongen i Fagervik. Vilken lyx!

Inga kommentarer: