måndag 9 maj 2016

Morsdag no 1

Igår firades min första morsdag som mamma! Det var en härlig dag.

Filip hade förberett i god tid, och kommit ihåg alla mammor (alla kort inte med på fotot). Det är en liten konstnär vi har fått, det är tydligt. 

Det tog en stund att hitta rätt konstform dock. Gips var inte riktigt hans grej... Men ett kul minne är det här också.

Jag hade förlitat mig på gipskonstnärens hjälp, så fick komma på annan present åt min mamma - som gick snabbt att fixa hemma (billös som jag varit). Det blev örhängen, mönster ur Suuri Käsityö 6/2016 - de orange åt mamma och rosa-blå åt mig. Väldigt snygga tycker jag, "trots" att de är så enkla: Man virkar helt enkelt en kedja av 15 maskor, och sedan 3 stolpar i var maska.

Jag fick svamprisotto att äta. Vitsipporna var så gott som utblommade vid vår backe, men piffade upp med lite påskliljor till. Vitsippor hör morsdag till, tycker jag....

Själv hade jag förberett till morsdagskaffe; chocolate chip cookies, maränger och så höjdpunkten: Kinuskikaka på mommos vis, dvs vanlig tårtbotten, fylld med äppelmos, och så kinuskisås kring hela skapelsen. Mommo är ju inte längre med oss, men kan nämna att hon faktiskt fått medalj av presidenten en morsdag. Något att vara stolt över. (Ni ser bild på min mommo i det här blogginlägget, om ni är nyfikna.) 

Nu har ju iofs min mamma blivit mommo. Så går det! :) Här poserar vi båda med örhängena våra. 

...och sist men inte minst, den lilla stjärnan som gjorde årets morsdag så speciell, både för nyblivna mamma, mommo o farmor på morsdagskaffet - alla har vi nya titlar. :) 

Inga kommentarer: